top of page

Over

Ontstaan

De Stichting Topsoftball Zuid-Holland is in 2010 opgericht. Over die oprichting doen verschillende verhalen de ronde, maar de enige echte reden is dat de regio Rotterdam graag wat wilde doen aan het verloop binnen het softballen. Een van de oprichters van Blue Angels, Lia van der Velden, komt oorspronkelijk uit de gymnastiekwereld. “Daar hadden we hetzelfde probleem. We stikten van de meiden, maar na hun zestiende haakten ze af. Totdat we erachter kwamen dat ze fanatieker werden als ze beter les kregen. Dan wilden ze meer. Op een avond is dan ook, echt letterlijk aan de keukentafel, de stichting Blue Angels opgericht. Met Henk Hop als voorzitter, Luigi Iannelli als penningmeester, Sylvie van Rijst als secretaris en ik nam het technische deel voor mijn rekening. We hadden toen hetzelfde doel als nu: opleiden. De strijd is nu ook niet anders dan in 2010. We willen nog steeds zoveel mogelijk meiden behouden voor de sport door ze goed op te leiden.”

Oude logo blue angels_edited.jpg

Onze missie

In de loop der jaren is Blue Angels uitgegroeid tot een gerenommeerde softball-academie, met de focus op opleiden. We richten ons op jong talent in Zuid-Holland en geloven nog steeds heilig in een groei van de softbalsport in Nederland. Zowel in kwantiteit als kwaliteit. Die groei is alleen mogelijk als we een sterk fundament in de regio kunnen opzetten én behouden. 


Samen met de diverse verenigingen kunnen we meer leden behouden voor de sport, want alleen samen kunnen we het softballen promoten. Ons uiteindelijke doel is dat er meer (jonge) meisjes gaan softballen. Dat zorgt voor bestaansrecht van de verenigingen in onze regio, terwijl we tegelijkertijd het softballniveau kunnen laten meegroeien. Naast het geloof in een groei van de mooie softballsport, geloven wij namelijk ook in een juiste afstemming tussen breedtesport en topsoftball. Het een kan niet zonder het ander!  

 

Met onze coaches en trainers zetten we ons bijna dagelijks in voor het ontwikkelen van (meer en beter) kader, de ontwikkeling van officials en de doorstroommogelijkheden voor gemotiveerde jonge softballsters. Het bieden van een toekomstperspectief is immers de basis voor een gezonde softbalregio.

Blue Angels logo licht.png

Teams

Blue Angels gaat met twee (jeugd)teams de competitie van 2022 in: een U15 en een U18-team. De teams spelen in de hoogste klassen van Nederland, onder de naam BA Gophers. Het U15-team speelt op zaterdagmiddag de thuiswedstrijden op het terrein van de Gophers in Maassluis, terwijl het U18-team op zondag aan de beurt is. Benieuwd wanneer ze thuis spelen? Kijk dan in Sportlink of op de website van de KNBSB.

Foto.3.JPG

U15-team 

 

 1. Hannah Tosun (Gophers)

 2. Steffie Brandsma (Twins)

 3. Vera Nagel (Gophers)

 4. Sam Maltha (Schiedam)

 5. Amy Brands (Twins)

 6. Dionne Boersen (Gophers)

 7. Elena Prins (Gophers)

 8. Faye v.d. Meulen (Gophers)

 9. Louise Homoet (Gophers)

 10. Rishanna Martine (Gophers)

 11. Krissy v.d. Berg (Gophers)

 12. Kiki Nijman (Gophers)

 13. Lola Buzing (Blue Birds)

 14. Ella James (Schiedam)

U21-team 

 

 1. Mayli Akkermans (Twins)

 2. Milou Kuypers (Gophers)

 3. Femke Bloemen (Blue Birds)

 4. Faye Brill (Orioles) 

 5. Susanne Leggat (Twins)

 6. Madelief Hoogland (Twins) 

 7. Djieneshka Tokaay (Gophers)

 8. Alex Homoet (Gophers)

 9. Donna Hellenkamp (Gophers)

 10. Isa Fredrikze (Gophers)

bottom of page