UFSA

United Fastpitch Softball Academies

UFSA is de samenwerking tussen de softbal academies en/of andere initiatieven voor de promotie van fastpitch softball en het opleiden van jonge speelsters. Vanuit de UFSA wordt enerzijds met (een) combinatieteam(s) deelgenomen aan toernooien en anderzijds eigen events georganiseerd. De procedure van samenstelling van combinatieteams wordt per toernooi bepaald, maar voor de eigen -indoor en outdoor- events kan door de opleidingsdeelneemsters in de juiste leeftijdscategorie worden ingeschreven. 

 

Op dit moment zijn de deelnemende partijen
 

  • De Rebels (Noord Holland e.o.)
  • De Blue Angels (Zuid Holland e.o.) 
  • De Bandits (het Zuiden)
  • De Mustangs (Enschede/Apeldoorn-combinatie)
  • Stichting DINO (het Noorden)
  • De Vlaamse Liga
  • Vipers MNL (’t Gooi en Almere)(*)
  • USA (Utrecht e.o.)(*)

(*) deze organisaties zijn in gesprek over verdere samenwerking.

 

Ambitie

De UFSA positioneert zich nadrukkelijk naast en in aanvulling op de reguliere (jeugd)competitiesen is bedoeld om jonge speelsters met voldoende motivatie extra mogelijkheden bieden zich te ontwikkelen. Dit doen wij door het op een zo hoog mogelijk niveau aanbieden van extra trainingen en speelmomenten (Events). In samenwerking met verenigingen en nationale selecties wordt getracht een zo evenwichtig mogelijk opleidingsprogramma te garanderen. Dit biedt tevens de mogelijkheid om verenigingen te ondersteunen (kader- en officialontwikkeling).

 

Route

Om dit te bereiken worden er in diverse regio’s initiatieven ontwikkeld (Softball Academies) en organiseren zij gezamenlijk z.g. EVENTS (wedstrijdmomenten) gedurende de zomer– en winterperiode.

 

Deze EVENTS zijn initiatieven van de zelfstandige organisaties en zullen dan ook eigen kenmerken hebben (“couleur locale”). Dat levert ervaringen op die we komend jaar kunnen benutten om de initiatieven verder uit te bouwen.

Ook de wijze van samenstelling van de combinatieteams zal per keer worden bepaald. Uiteraard zullen alle EVENTS duidelijk worden gecommuniceerd door elke deelnemende partij in haar regio inclusief de procedure en wijze van samenstelling.

 

Seizoen 2017

De richtlijn zijn leeftijdsgroepen U17 en U14, maar het aanbod van deelneemsters bepaalt de uiteindelijke opzet (voor het meest doeltreffende resultaat).

 

INDOOR

Demonstratietoernooi DINO in Veendam

5 februari 2017

Naast “De Meiden van het Noorden” zullen we met minimaal twee teams deelnemen.

 

Extra Time Tournament (Hoboken, Belgie)

11 maart 2017

 

OUTDOOR

22 april

20 mei

10 juni

1 juli

26 augustus

17 september

 

Deelname aan een toernooi in Enschede op 21 t/m 23 juli (Tex Town Tigers Cup): de mogelijkheid om deel te nemen worden onderzocht.

 

Dit zijn events die niet door de UFSA worden georganiseerd, maar waaraan we wel onze deelname hebben toegezegd.

 

 

INDOOR

BATC Winterdeditie (Eindhoven)

28 & 29 december 2016 (Sportcentrum Eindhoven). Onder leiding en verantwoordelijkheid van de uitstekende BATC-organisatie.

 

The Cup 2017 (Schiedam)

14 & 15 januari 2017

 

De Nieuwe Erf Tournament (Tilburg)

4 & 5 maart 2017

 

Uiteraard mogelijk via de contactpersonen in de eigen regio.

Landelijk:

Martijn Teuben

martijn@topsoftball.nl  of

Fred Remmers

f.remmers@hetnet.nl