RTC algemene info

Met ingang van juni 2020 verzorgt Blue Angels het Regionale Topsport Centrum voor softbal in Zuid-West Nederland (Brabant, Zeeland en Zuid Holland). Dat betekent dat Blue Angels, samen met de KNBSB, NOC*NSF en het CTO, een programma start met één belangrijk doel:  het opleiden van jong talent uit het zuiden en westen van Nederland. 

 

Jonge softbalsters met voldoende talent én ambitie worden  bij het Regionale Topsport Centrum (RTC) intensief begeleid in hun ontwikkeling als sporter en als persoon. 


De opzet van de Blue Angels RTC is als volgt: 

  • Softbalsters worden geselecteerd na een try out of op speciale uitnodiging van de RTC Staff.

  • De talenten blijven lid van hun eigen vereniging. 

  • De KNBSB organiseert geen formele onderlinge competitie voor softbal RTC's. De talenten spelen competitiewedstrijden bij hun eigen vereniging.

  • De softbaltalenten trainen drie keer per week bij Blue Angels en één keer bij hun vereniging

Door deze opzet krijgen talentvolle speelsters de kans om zich individueel te ontwikkelen tot topsoftbalster. Daarnaast blijven zij een waardevolle bijdrage  leveren aan de ontwikkeling van het team bij hun eigen vereniging.

 

Voor wie?

Het RTC is voor talentvolle softbalsters uit de geboortejaren 2002 t/m 2006, die beschikken over de nodige ambitie. Speelsters zullen toewerken naar hun eigen doelstelling. Denk aan deelname aan het CTO, selectie voor een van de nationale jeugdselecties (U15, U18) of een overstapnaar collegesoftball in de USA.

 

Try outs

Selectie vindt plaat door middel van try outs plaats. Deze worden via de verenigingen en social media gecommuniceerd.

 

Programma

Het RTC-programma bestaat – vooralsnog – uit drie trainingen per week, naast een wekelijkse teamtraining bij de eigen vereniging.  

 

School en topsport

De staff van Blue Angels is in overleg met verschillende topsport-talentscholen  over een (verdere)  samenwerking. 

 

Blue Angels is een erkend Regionaal Topsport Centrum (RTC) en als zodanig onderdeel van de Topsportinfrastructuur van NOC*NSF. Een RTC is verantwoordelijk voor de uitvoering van het regionaal opleidingsprogramma. De betreffende bond, in ons geval de KNBSB, is verantwoordelijk voor de inhoud van het opleidingsprogramma.

Het opleidingsprogramma van de KNBSB bestaat uit twee delen: het Meerjaren Opleidingsplan Baseball en het Meerjaren Opleidingsplan Softball. Deze MOP’s zijn opgesteld in samenspraak met en goedgekeurd door NOC*NSF. De plannen worden om de vier jaar geëvalueerd en aangepast.

 

 

Talenten die door Blue Angels zijn geselecteerd en deelnemen aan een opleidingsprogramma krijgen de NOC*NSF Topsportstatus.