Nieuws

Softbalclubs blijven intensief samenwerken onder de naam Blue Angels 2.0 Samenwerking tussen clubs in Zuid-Holland

publicatie: 09-10-2018

De honk- en softbalverenigingen Euro Stars uit Capelle aan den IJssel, Gophers uit Maasluis en Wassenaar blijven onder de vlag van Blue Angels 2.0 intensief samenwerken. De komende jaren zal Blue Angels 2.0 de softbal damesafdelingen een verdere kwaliteitsimpuls geven. Het streven is om het Topteam door te laten stromen van de Silver League naar de Golden League en het Talenten Team en Furture Team naar de Silver League. Dit alles onder leiding van de nieuwe technisch coördinatoren Mary-Ann Hatt en Letticia Lokken.

 

Beide dames hebben in softballand hun sporen ruimschoots verdiend en willen nu graag hun kennis en ervaringen overbrengen op jonge talenten om zo hun geliefde softbalsport naar een hoger niveau te tillen. Mary-Ann Hatt was jarenlang coach van onder meer Euro Stars. Zij leidde het team van 2003 tot 2007 van de toenmalige eerste naar de hoofdklasse en werd later assistent-coach van het nationale team (60 interlands). Hatt begeleidde en coachte onder meer ook de nationale teams van België, Oranje teams (kadetten, junioren en A team) en is nu nog actief als bench coach van het nationale team van Duitsland. Letticia Lokken was één van die door Hatt gecoachte speelsters uit het succesvolle team van Euro Stars en maakte daarna eveneens naam als coach. De afgelopen jaren was zij onder meer teammanager van Jong Oranje kadetten (2013) en teammanager Jong Oranje (2014) en verder was zij assistent-coach van Twins (2016) en maakte Lokken deel uit van de technische staf van Euro Stars (2017).

 

Nieuw avontuur

Voor beide dames is het project Blue Angels 2.0 een nieuw avontuur. Hatt: ,,We hebben beiden een verleden bij Euro Stars en zien al jaren dat er in de regio softbaltalent rondloopt. Wij willen graag onze bijdrage leveren aan deze toch wel bijzondere samenwerking om de begeleiding van de speelsters nog beter te maken zodat ook zij het hoogst haalbare kunnen nastreven en wellicht bereiken. In het verleden hebben wij bijvoorbeeld Karin Tuk in ons team gehad en zagen wij haar doorgroeien naar Oranje. Inmiddels is zij al vele jaren een vaste waarde in het nationale team. Onze ambitie is om speelsters uit de ‘hogere’ klasse uit te nodigen om af en toe gasttrainingen te komen verzorgen zodat ook zij hun ervaringen op de Blue Angels 2.0 speelsters kunnen overbrengen.”

 

Oude bekenden

Volgens Letticia Lokken is de onderlinge samenwerking onder de noemer Blue Angels 2.0 vooral bedoeld om in ieder geval het vlaggenschip van Euro Stars naar de Golden League te begeleiden en het Talenten Team en Future Team in de slipstream mee te krijgen naar het op één na hoogste niveau, de Silver League. ,,Dat streven is er maar dat zal niet binnen één seizoen bereikt worden. Met de combinatie tussen de verenigingen en RSP, het bedrijf van John de Vos, is er goede hoop op een succesvol meerjarenplan. RSP heeft in het verleden in de honkbal-, volleybal- en handbalsport alsmede met het CHIO Rotterdam bewezen dat (top)sport en business hand in hand gaan en dat je door een goede samenwerking zelfs de internationale top kunt bereiken. John de Vos was coach en voorzitter van Euro Stars en wil nu voor zijn grote liefde de softbalsport eveneens de handen ineenslaan en een succesvolle samenwerking gestalte geven. Wij hebben diverse goede gesprekken met alle partijen gevoerd en zien het helemaal zitten om het softbalniveau in Zuid-Holland omhoog te brengen.”

 

Blue Angels 2.0

Mary-Ann Hatt en Letticia Lokken waren de afgelopen weken al druk in de weer om achter de schermen Blue Angels 2.0 verder gestalte te geven. ,,Maar, we liepen hier niet mee te koop omdat de clubs en speelsters in alle rust het seizoen af konden maken. Wij zullen als technisch coördinator alleen maar helpen en onze diensten aanbieden en kijken waar nog meer kan worden samengewerkt en/of verbeterd kan worden. Belangrijk is dat niet van bovenaf alles wordt bepaald maar dat de verenigingen van onderaf hun steentje bijdragen. De specialistische trainingen zullen per team gegeven worden, kwaliteit versus kwantiteit. Bijvoorbeeld onderlinge wedstrijden in plaats van een training waarbij dus speelsters met en tegen elkaar gaan spelen om nog beter te worden. Wanneer teams hun grootste talenten zien doorstromen naar het hoogste niveau moet dit werken als een olievlek in de regio. Het moet eigenlijk zo zijn dat softbalsters uit deze regio niet meer naar een andere provincie hoeven te vertrekken. Enkele jaren geleden hebben de host-verenigingen op clubniveau al afgesproken al meer samen te werken onder de naam Blue Angels, vandaar dat wij nu spreken over Blue Angels 2.0. Onder de kernwaarden kwaliteit, eergevoel, sportieve uitdaging, krachtenbundeling, talentontwikkeling en wellicht onderwijs gaan we met elkaar proberen van Zuid-Holland een toonaangevende provincie te maken als het gaat om de softbalsport.”

Meiden van Blue Angels in landelijke selectieteams

publicatie: 15-03-2017

Dit jaar zijn er twee nationale jeugdteams geformeerd, U16 en U19. Na een landelijke selectietraining op zondag 12 maart zijn uit onze regio de volgende meiden geselecteerd:

U16
Gayle Khoenkhoen - Birds
Anna de Groot - Blue Birds
Laura Axson - BA Gophers
Melissa Hoeverts - BA Gophers
Rosalie Iannelli - BA Gophers
Esmee Toet - BA Gophers/BA Birds
Julia v.d. Meer - BA Gophers/Red Lions
Jill Cloo - Storks
Noa Fehling - Storks

U19
Bodine Jansen - Braves
Lisa Hop - BA Birds
Britt Amersfoort - BA Euro Stars
Charlotte Drijvers - BA Euro Stars
Romy v.d. Ham - BA Euro Stars/ BA Gophers
Tanisha v Krevel - BA Euro Stars
Corine Ammerlaan - BA Gophers/BA Birds
Lisa de Vries - BA Gophers