Doelstellingen

De belangrijkste doelstelling, die Blue Angels bij alle programma’s heeft, blijft natuurlijk ook nu fier overeind. De individuele groei van de softballster blijft onze hoogste prioriteit. Dat doen we door continue persoonlijke afstemming van trainingscircuits, met  aandacht voor het lijf en het vermogen van de softballster. Alleen dan, groeit iedere softballster in haar eigen tempo, op weg naar haar grotere doelen.

 

De softballsters (met dubbel l of een l?, het wordt soms door elkaar gebruikt) in het RTC bepalen hun eigen doelstellingen. Met hulp van Blue Angels RTC werkt iedere individuele speelster naar die doelstelling. Dat kan het CTO zijn, een van de nationale (jeugd)teams of studeren en softballen in Amerika.

CTO

 Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) is sinds een paar jaar in Amsterdam gevestigd. Jonge Nederlandse softballsters kunnen zich daar in optimale  omstandigheden ontwikkelen en voorbereiden op belangrijke toernooien met de nationale (jeugd)teams. Voor veel jonge softballsters is dit een gewilde plek, zodat ze kunnen doorgroeien in hun (inter)nationale ambities. Blue Angels RTC stelt softballsters daarom graag in de gelegenheid om zich voor het CTO te kwalificeren.

Nationale (jeugd)teams

Er zijn weinig ambitieuze talenten te vinden die niet het oranje shirt willen dragen  van Team Kingdom of The Netherlands! Of dit nu U15, U18 of het ‘grote oranje’ wordt, zal de tijd uitwijzen. Maar het team achter Blue Angels RTC zal alles uit de kast halen om speelsters te helpen zich voor deze teams te kwalificeren.

Studeren en sporten in de USA

Als we het over ambitie en dromen hebben, dan hebben we het ook  vaak over Amerikaanse College-avonturen. Studeren in sporten in het grote Amerika. Wie wil dat nou niet? Veel softballsters willen dit maar wat graag en de laatste jaren is dit doel bereikbaarder geworden dan ooit. Zeker via de opleiding en contacten van Blue Angels, de andere academies en de KNBSB worden speelsters die daarvoor in aanmerking komen goed begeleid. Dat geldt voor hun zichtbaarheid, maar ook voor de selectietrajecten en het kiezen van een buitenlands avontuur.